Οδηγίες καθαρισμού

Καθαρισμός χαλιών-μοκετών

Στεγνό καθάρισμα με Bonnet

 1. Σκουπίζουμε πολύ καλά μπρος-πίσω το χαλί ή τη μοκέτα.
 2. Προψεκάζουμε τους λεκέδες και την έντονη βρώμα με Citra Clean (διάλυσης 1:5) και στη συνέχεια τμηματικά (ανά τρία έως πέντε τμ.) με Single Pass (διάλυσης 1:8 έως 1:10 αναλόγως της βρώμας) και τρίβουμε με το Bonnet κάτω από την περιστροφική μηχανή.
 3.  Στον κάδο καθαρού νερού του πλυντικού μηχανήματος Extraction διαλύουμε ανά 10 λίτρα 30 ml Premium Extraction Cleaner.
 4.  Στη συνέχεια κάνουμε ψέκασμα και αναρρόφηση 1-2 φορές (αναλόγως της βρώμας) με τη μονάδα πατώματος.
 5.  Στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά.
 6.  Όπου επιμένουν οι λεκέδες ψεκάζουμε διάλυμα Citra Clean 1:5 και ξαναπλένουμε.
 7.  Για λεκέδες όπως καφέ, τσάι, κρασί χρησιμοποιούμε το Tannin και για πίσσα, τσίχλα, βερνίκι, μπογιές, κεριά χρησιμοποιούμε ειδικό διαλυτικό.
 8.  Για ούρα, κιτρινίλες και πολυκαιρισμένους λεκέδες προψεκάζουμε πάντα και πριν από το Single Pass με Oxy Boost  (διάλυμα 25 gr ανά λίτρο χλιαρό νερό).
 9.  Αφού έχουμε καθαρίσει και στεγνώσει όλο το χαλί ή τη μοκέτα ψεκάζουμε με Sta-Kill (διάλυμα 1:5) με ψεκαστήρα χειρός (άχνη σε όλη την επιφάνεια ) για απόσμηση και θανάτωση μυκήτων και βακτηριδίων.

Σημείωση:

Στην περίπτωση που το χαλί έχει κρόσια προψεκάζουμε πάντοτε με Oxy Boost (διάλυσης 50gr ανά 5 λίτρα) και Citra Clean (διάλυσης 1:10) και τρίβουμε με τη βούρτσα χειρός. Αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε όλο το χαλί στο τέλος πλένουμε και τα κρόσια με τη μονάδα χειρός.

Υγρό καθάρισμα με βούρτσα

 1. Σκουπίζουμε πολύ καλά μπρος-πίσω το χαλί ή τη μοκέτα.
 2. Προψεκάζουμε με Single Pass (διάλυση 1:10).
 3. Στον κάδο της περιστροφικής διαλύουμε Citra Clean (στα 10 λίτρα 250 ml) και τρίβουμε με τη βούρτσα.
 4. Στον κάδο καθαρού νερού του πλυντικού μηχανήματος Extraction διαλύουμε ανά 10 λίτρα 30 ml Premium Extraction Cleaner.
 5. Στη συνέχεια κάνουμε ψέκασμα και αναρρόφηση 1-2 φορές (αναλόγως της βρώμας) με τη μονάδα πατώματος.
 6. Στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά.
 7. Όπου επιμένουν οι λεκέδες ψεκάζουμε διάλυμα Citra Clean 1:5 και ξαναπλένουμε.
 8. Για λεκέδες όπως καφέ, τσάι, κρασί χρησιμοποιούμε το Tannin και για πίσσα, τσίχλα, βερνίκι, μπογιές, κεριά χρησιμοποιούμε ειδικό διαλυτικό.
 9. Για ούρα, κιτρινίλες και πολυκαιρισμένους λεκέδες προψεκάζουμε πάντα και πριν από το Single Pass με Oxy Boost  (διάλυμα 25 gr ανά λίτρο χλιαρό νερό).
 10. Αφού έχουμε καθαρίσει και στεγνώσει όλο το χαλί ή τη μοκέτα ψεκάζουμε με Sta-Kill (διάλυμα 1:5) με ψεκαστήρα χειρός (άχνη σε όλη την επιφάνεια ) για απόσμηση και θανάτωση μυκήτων και βακτηριδίων.

Σημείωση:

Στην περίπτωση που το χαλί έχει κρόσια προψεκάζουμε πάντοτε με Oxy Boost (διάλυσης 50gr ανά 5 λίτρα) και Citra Clean (διάλυσης 1:10) και τρίβουμε με τη βούρτσα χειρός. Αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε όλο το χαλί στο τέλος πλένουμε και τα κρόσια με τη μονάδα χειρός.

Καθαρισμός στρωμάτων

Πλύσιμο στρώματος

 1. Σκουπίζουμε με το τιναχτήρι το στρώμα και τις δύο πλευρές.
 2. Ψεκάζουμε και τις δύο πλευρές του στρώματος με Oxy Boost (διάλυμα 25 gr ανά λίτρο ζεστού νερού 40ο C) και ειδικά στις κιτρινίλες (η διάλυση μπορεί να αυξηθεί αναλόγως της κατάστασης του στρώματος).
 3. Αφήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά να ενεργήσει το υλικό.
 4. Στον κάδο καθαρού νερού του πλυντικού μηχανήματος Extraction διαλύουμε ανά 5 λίτρα 500 ml Single Pass.
 5. Ψεκάζουμε με τη μονάδα χειρός του μηχανήματος όλη τη μία πλευρά του στρώματος και τρίβουμε με το Bonnet χειρός (επιμένουμε στις κιτρινίλες).
 6. Πρώτα κάνουμε σκέτη αναρρόφηση (όπου υπάρχει κιτρινίλα) και στη συνέχεια κάνοντας ψέκασμα και αναρρόφηση πλένουμε όλο το στρώμα. Δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στις περιοχές του στρώματος όπου έχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά.
 7. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στην άλλη πλευρά του στρώματος.
 8. Αφήνουμε το στρώμα να στεγνώσει τοποθετώντας το κάθετα.

Βιοκαθαρισμός στρώματος

 1. Σκουπίζουμε με το τιναχτήρι το στρώμα και τις δύο πλευρές.
 2. Ψεκάζουμε και τις δύο πλευρές του στρώματος με υλικό απόσμησης (εάν χρειάζεται) . Για μονό στρώμα ψεκάζουμε (άχνη) περίπου 100-120 ml και για διπλό στρώμα 200-250 ml.
 3. Αφήνουμε το στρώμα να στεγνώσει τοποθετώντας το κάθετα.

Σημείωση:

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, όπου υπάρχει ελαφριά κιτρινίλα (κατά τον βιοκαθαρισμό) ή επιμένει να υπάρχει κιτρινίλα (κατά το πλύσιμο) μπορούμε να ψεκάσουμε με διάλυμα υπεροξειδίου (1:10) πριν από την αντιαλλεργική προστασία.

Επίσης με διάλυμα υπεροξειδίου κάνουμε αφαίρεση του αίματος.

Καθαρισμός σαλονιού

Οδηγίες για σαλόνια

 1. Σκουπίζουμε όλο το σαλόνι εφόσον απαιτείται.
 2. Προψεκάζουμε τμηματικά (ανά τριάδα τα μαξιλάρια, πλάτη, μπράτσα) με Single Pass (διάλυσης 1:3 έως 1:5 αναλόγως της βρώμας)  με ψεκαστήρα και τρίβουμε με το Bonnet χειρός.
 3. Στον κάδο καθαρού νερού του πλυντικού μηχανήματος Extraction διαλύουμε ανά 10 λίτρα 100 ml Liquid Extraction Cleaner.
 4. Πρώτα κάνουμε αναρρόφηση με τη μονάδα χειρός της τριμμένης περιοχής και στη συνέχεια ψέκασμα και αναρρόφηση 1-2 φορές σταυρωτά (αναλόγως της βρώμας).
 5. Στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά.
 6. Όπου επιμένουν οι λεκέδες ψεκάζουμε διάλυμα Citra Clean 1:5 και ξαναπλένουμε.
 7. Για λεκέδες όπως καφέ, τσάι, κρασί χρησιμοποιούμε το Tannin και για πίσσα, τσίχλα, βερνίκι, μπογιές, κεριά χρησιμοποιούμε ειδικό διαλυτικό.
 8. Για ούρα, κιτρινίλες και πολυκαιρισμένους λεκέδες προψεκάζουμε πάντα και πριν από το Single Pass με Oxy Boost  (διάλυμα 25 gr ανά λίτρο χλιαρό νερό).
 9. Αφού έχουμε καθαρίσει και στεγνώσει όλο το σαλόνι ψεκάζουμε με Sta-Kill (διάλυμα 1:5) με ψεκαστήρα χειρός (άχνη σε όλη την επιφάνεια του σαλονιού και τα μαξιλάρια) για απόσμηση και θανάτωση μυκήτων και βακτηριδίων.

Καθαρισμός δαπέδων

Μάρμαρα, μωσαϊκά, πλακάκια και πλαστικά δάπεδα

 1. Σκουπίζουμε το δάπεδο.
 2. Στον κάδο της περιστροφικής διαλύουμε Citra Clean (στα 10 λίτρα 250-500 ml αναλόγως της βρώμας).
 3. Κάτω από το δίσκο τοποθετούμε την μαύρη ή πράσινη ή κόκκινη τσόχα αναλόγως της βρώμας.
 4. Τρίβουμε τμηματικά και εντατικά μέχρι να καθαρίσει η επιφάνεια.
 5. Τμηματικά κάνουμε αναρρόφηση των ακαθάρτων υγρών.
 6. Επαναλαμβάνουμε σε όσα σημεία χρειαστεί την τριβή και την αναρρόφηση.
 7.  Ξεπλένουμε το δάπεδο με καθαρό νερό και σφουγγαρίστρα.

Σημείωση:

Για τσίχλες, μπογιές, κόλλες βοηθάει πολύ η ξύστρα δαπέδων.

Μετά τον καθαρισμό και στέγνωμα των μαρμάρων και μωσαϊκών η επεξεργασία που μπορούμε να κάνουμε για να τα προστατεύσουμε και γυαλίσουμε είναι η κρυσταλλοποίηση.

Στα πλαστικά δάπεδα η επεξεργασία προστασίας και γυαλίσματος είναι η παρκετίνη.